• Välkommen till Katterjokk
    Fantastisk miljö vid foten av Sveriges vackraste vildmark
  • En oslagbar naturupplevelse
    Välkommen skidåkare, vandrare, fiskare och livsnjutare
Katterjokk

Upplev Katterjokk

Här kan ni se lite förslag på aktiviteter i Katterjokk. Tveka inte att kontakta oss om ni vill ha ytterliggare information eller hjälp. /Andreas, Katterjokk

Vandring/Hiking

Från vår anläggning utgår ett flertal enkla och vackra vandringar. Tex till Katterjaure sjön, 9km tor. Eller Vassivagge, 12 km tor, som är garanterat fri från folksamlingar. Eller varför inte vandra ner till Rombakksbotten och ta ett dopp i havet, sedan komma tillbaka med tåg till Katterjokk och avsluta med middag på Ebbes Kök?

Löpning/Trailrunning

Delta i någon av alla tävlingar som anordnas i området: bamm.nu, kirunaextrem.se eller swedenskyrace24.se Alla lopp finns i olika distanser och svårighetsgrader. Katterjokk är den perfekta platsen att förlägga träningsläger i. Bättre plats för bergs- och stig löpning är helt enkelt svårt att finna!

Fiske

Här finns det obegränsade möjligheter för fiske. Vassijaure, Katterjaure eller Hemligjaure... det är upp till dig!

Skoter

Till Katterjokk kommer skoterentusiaster från hela skandinavien. Och de har god anleding till att välja Katterjokk. Obegränsat med möjligheter för både tuff och teknisk körning, men även för familjen som vill mysa på vårvinter fjället.

Skidåkning

Riksgränsen är en klassisk skidort som är känd för sin fantastiska offpist-skidåkning. Alla inbitna skidåkare kommer hit minst en gång i livet, de flesta flera gånger. Vissa blir kvar… Topptursåkning och Heliski i världsklass gör orten till en favorit för många. Katterjokksliften ligger endast ca 500 meter från vårat lägenhetshotell.

Norrsken/Northern light/Aurora Borealis

Riksgränsen och Katterjokk har Norrsken från det att nätterna blir mörka i slutet på augusti, ända tills det börjar ljusna i slutet på mars. Bästa tiden är oktober till februari. Fråga personalen om prognosen för de kommande dagarna. Det ända som behövs är en gnutta tålamod och en bra kamera, och vips ett minne för livet! I Asien anser många att barn som blir till under ett Norrsken blir extra framgångsrika.

Midnattssol/Midnight Sun

Från mitten på maj till mitten av juli har vi Midnattssol. Det innebär att solen inte går ner. Perfekt för den som vill vara ute dygnet runt. Vi brukar tipsa våra gäster att njuta av vackra toppturer på skidor i början av juni när det är lugnt och vädret är stabilt. Många av våra gäster tycker att det är den häftigaste tiden på hela året. Vi är böjda att hålla med!

Skicka en förfrågan

Skicka oss ett meddelande med önskemål om rum, ankomstdatum och antal nätter som du önskar boka. Vi återkommer till dig inom 24 timmar!

Klicka för kontakt

Aktuell prislista

Click here for pricing